Mutalan Rosokuu

KTK-III
rekisterinumero: VH17-018-2181
syntymäaika: 14.11.2017, 4v 3v 14.02.2018
rotu, sukupuoli: Suomenhevonen, tamma
väri, säkäkorkeus: Kimo, 151cm
painotus, taso: Kouluratsastus, VaB
kasvattaja: Mutala
omistaja: Jemiina, VRL-07412
    Palkittu suomenhevosten kantakirjaustilaisuudessa KTK-III palkinnolla 28.02.2018 R-suunnalle

Roosa on peruskiltti hevonen. Se jää usein isommassa hevoslaumassa vähän ulkopuolelle, sillä se ei viihdy kaikkien keskellä erityisen hyvin. Roosa on kuitenkin ystävällinen kaikille ja etenkin ihmisiä kohtaan tamma on kovin rakastava. Taluttaessa Roosaa on helppo käsitellä, sillä se kulkee reippaassa tahdissa vierellä, vaikka pysähtyessä saattaakin hamuta mielellään lähistöllä olevia ruohomättäitä.

Hoitaessa Roosa kannattaa sitoa kiinni, vaikkei sillä ole tapana pyöriäkään hirmuisen paljoa. Tamma on kuitenkin yleensä melko utelias ja vireä, sekä on kiinnostunut niin hoitajansa kuin ulkopuolistenkin tekemisistä. Varsinaisista hoitotoimenpiteistä ja varustamisesta Roosan kanssa selviää yleensä ongelmitta, mutta tammalla on jonkinasteinen piikkikammo. Puudutuksissa ja rokotuksissa onkin paras olla jokin toinen henkilö rauhoittelemassa tammaa eläinlääkärin seurana.

Ratsastaessa Roosa on vähän hidas heräilemään, jonka vuoksi tamma vaatii pitkäjänteistä verryttelyä. Vaikka tamman motivaatio työskentelyyn ei alkuvaiheilla yleensä ole ihan parhaimmasta päästä, niin kunnolla vertyessään Roosa alkaa liikkua oikeasti ihan suhteellisen reippaassakin vauhdissa ja on melko herkkä suustaan. Se antaa ratsastajalleen virheitä anteeksi, eikä ota helposti nokkiinsa ristiriitaisista avuistakaan. Roosassa parasta on se, että kun tamma saa tarpeeksi motivaatiota työhönsä, niin se yrittää aina parhaansa eikä se tunnu lannistuvan epäonnistumisistakaan. Esteille Roosa on vähän turhan arka, eikä sen tekniikka ole parhaimmasta päästä ponnistuspaikkojen hahmottamisesta puhumattakaan. Mikäli maastoon aikoo mennä, niin mukana kannattaa olla kaverina toinen ratsukko. Yksinään Roosa saattaa vähän kyttäillä ympäristöä, vaikkei se olekaan erityisen säikky.

Trailerissa matkustaminen Roosalle on tuttu juttu, eikä sitä stressaa pidemmätkään matkat, vaikka se joutuisikin matkustamaan yksinään. Kisapaikalla Roosa käyttäytyy varsin fiksusti, vaikka uusi paikka ja ympäristö vähän jännittäisikin. Lämmittelyn aikana on kuitenkin hyvä muistaa pitää tamman mielenkiinto siinä oleellisessa, ettei tamma ala kyttäilemään liikaa ympärilleen.

Luonne © Hazel | Kuvat © Cherie, CC BY-NC 2.0

i. Vuornan Rustiikki
rautias, 150cm
KTK-III
ii. Mahonki
rautias, 155cm
SLA-I, KRJ-I, YLA2
iii. Honka evm
ruunikko, 154cm
iie. Mahla evm
vaaleanrautias, 156cm
ie. Jängän Helmi
rautias, 145cm
KRJ-I, SLA-II, ERJ-II
iei. Kurkiniemen Kasanova evm
rautiaankimo, 153cm
iee. Jängän Helinä evm
vaaleanpunarautias, 144cm
e. Tuulenpesän Kuunkuiskaus
rautiaankimo, 152cm
ei. Tenholan Turhapuro
rautias, 158cm
eii. A.R Taikuri evm

eie. Onniina evm

ee. Kuunkuje
tummanrautiaankimo, 148cm
eei. Rustinki evm

eee. Kuurankukka evm


Jälkeläiset

sukupuoli nimi syntymäaika isä omistaja

Kilpailutulokset

Kuuliaisuus & luonne Tahti & irtonaisuus Maksimitaso Nyt tasolla Pisteitä yhteensä
1261.42 1494.09 5 6 2755.51p

25.02.2018 - NJ - Ruskavaara - irtoSERT


Valmennukset ja päiväkirja

virtuaalihevonen | a sim-game horse