perustiedot päiväkirja hoito-ohjeet

Ketun Titaani

img

VH16-018-2428 | #PKK1571
VIP MVA, Fn, FF, KTK-II
Virallinen nimi Ketun Titaani Rotu & sukupuoli Suomenhevonen, ori
Väri & säkäkorkeus Vaaleanrautias, 157cm Syntynyt 26.10.2015
Koulutustaso Helppo A, 100cm Painotus Yleisratsastus
Kasvattaja Viiru, VRL-06066 Omistaja - (VRL-07412)
oma ikääntyminen (6kk = 1a) ~ 5v

Titaani on varsinainen energiapakkaus. Käveleminenhän on hirveän tylsää, tuntuu ori huokaisevan taluttaessa. Pienet raviympyrät saatika keuliminen ei ole mitenkään harvinaista tämän orin kohdalla. Onneksi pojalla on kuitenkin järki päässä, kulkee nätisti vierellä kunhan vähän ärähtää. Tammojen perään on pakko hieman leperrellä, mutta ylimääräiset shownumerot ovat jääneet vähälle. Kettinki on suositeltava, muttei pakollinen.

Hoitaessa ori käyttäytyy mallikkaasti, mitä nyt vähän naapurikarsinan hevoselle saattaa ärhennellä. Kaikki karsinaan tulevat harjat täytyy kyllä tarkastaa ja hoitajan taskut myös, mitä jos sillä olis vaikka herkkuja? Rapsutukset ovat myös enemmän kuin tervetulleita, ai että se nauttii siitä! Säkä ja ryntäät ovat ne heikot kohdat: niistä jos rapsuttelet on ori kuin sulaa vahaa. Erilaiset hoitotoimenpiteet sujuvat Titaanin kanssa ongelmitta. Se ei kutia taikka valita, ja kaviotkin nousee pyytämättä. Suitset sujahtavat päähän alta aikayksikön eikä satulakaan tuota ongelmia. Se jaksaa seistä kärsivällisesti paikoillaan ylimääräisten remmien asentamisten ja suojien laiton aikana.

Ratsastaessa Titaani on elementissään. Oriin työmoraali on suorastaan huikea. Energinen, mutta ihmeen kuuliainen hevonen. Se yrittää aina parhaansa, joskus liikaakin. Ori kuuntelee hienosti niin paino-, ääni- kuin pohjeapuja. Oma moottori kulkee välillä kovilla kierroksilla, etenkin talvisin, tai pitkän tauon jälkeen, minkä takia rauhallinen ratsastaja ja jatkuvat puolipidätteet ovat tärkeitä. Sileällä Titaani kulkee miten pyydetään, kunhan ohjeet ovat asianmukaiset. Tasaiset, matkaavoittavat askeleet takaavat mukavan kyydin. Laukassa saa olla tarkkana, ettei meno eskaloidu ihan mahdottomaksi. Erityisesti esteillä ratsastettavuus kärsii helposti. Tällä oriilla on kuitenkin hyppytakuu, eikä se kiellä kuin pakon edessä. Sen eteen saisi heittää mitä tahansa: jos ratsastaja sanoo että hyppää, se todella hyppää. Maastossa voi kulkea niin yksin kuin kaverin kanssa, kunhan muistaa että Titaani on potkuherkkä. Muutaman kerran on tarhakaverit saanut kaviosta oikein urakalla. Mutta ei Titaani tavallaan riitapukari ole, ylläpitää vain omaa arvoaan.

© Daniel

img

Sukutaulu ja jälkeläiset

EP Hopea
162,5cm, rautias
VIP MVA, Fn, PP-MVA, PKK-V, KTK-II
Antikvarkki
167cm, tummanruunikko
Fn, KTK-III
Jätti-Bosoni
167cm, ruunikko
Vuokon Annika
156cm, ruunikko
Jojoriina
157cm, vaaleanrautias
VIP MVA, Fn, PP-MVA, KTK-II, MSY-B,
MSY-P, YLA2, SLA-III
V. Vauhtiveikko
166cm, kulomusta
Isabellan Jaana
150cm, musta
Milkan Tikka
148cm, liinakko
Rysäjätkä
146cm
YLA2, ERJ-III
-
-
Tikatar
147cm
VIR MVA Ch, YLA2, SLA-III
-
-

Titaani ei ole tarjolla jalostukseen.
t. Hallavan Tuulikettu 05.01.2016 e. Tuulen Tirlittan VRL-10836
t. Hirttivaaran Louhetar 24.06.2016 e. Moon Loviatar Daniel
t. Tinaruusu 14.01.2018 e. Rautalilja Milja

ulkoasu © Cery 2016 - taustakuvat © Feelgrafix.com - kaiken muun © Jemiina
Tämä on virtuaalihevonen